Etiketter

,

Små insekter och kryp är något jag inte gillar med sommaren, men dessa gillar jag. Lite fusk är det kanske, då dessa inte är frågan om riktiga insekter utan färgranna söta tygskallror.

En dag då vi var ute och gick med Casper i vagnen kom jag att tänka på hur tråkigt det kanske är att stirra upp i vagnens svarta tygtak. Vi har nog ugglorna som farmor virkat som Casper kan ligga och titta på, men ofta brukar de bli borta då de känns som de är i vägen. Så jag fundera att något roligt uppe i taket borde vi få fixat, som inte känns som det är i vägen.

Finns säkert något helt färdigt att köpa, men då jag inte stött på något passande bestämde jag mig på att fixa något själv.

Sagt och gjort. Köpte från leksaksaffären Lamaze hand- och fotskallror, alltså skallror som man fäster på babyns fötter och handleder som de sedan kan underhålla sig med utan att tappa skallran då den sitter fast på fötterna eller handlederna. Figurerna var färggranna, roliga och framförallt passligt små.

15_bug_02

De insektskallror som skulle komma på babynsfötter var fast sydda från början på ett par sockor. Dessa sprättade jag snabbt bort från sockan och sydde fast ett kardborreband istället. Sedan sydde jag kardborrebandets andra del i barnvagnens tak för att på så vis kunna fästa insektskallran i taket (hade först ett band som gick att direkt klistra fast i taket, men med insekten hängande fast höll det inte uppe, så det blev att syfast kardborrebanden).

15_bug_01

Lite mer jobb var det att syfast bandet i taket, men nu hålls insektskallrorna säkert på plats även om vi fäller ner taket. Genom att ha skallrorna fast med kardborreband kan man ta bort dem vid behov t.ex om man behöver någon extra leksak – jätte praktiskt.

De två andra insekt skallror som skulle sättas på babyns handleder satte jag fast på barnskyddetshandtaget. Där sitter de nu och underhåller Casper när vi åker bil. Handledsinsekterna kan man fortfarande använda på Casper, då jag inte gjort någon justering till dem.

15_bug_06

Fjärilleksaken som kom med Liberos babyväska som vi har att hänga på handtaget passar perfekt in emellan de två skallrorna då den är i precis samma still. Dessutom
hålls nu den fint uppe på handtaget och inte glider ner på sidan, då de nya krypen fungerar som stoppare.

15_bug_05

Så med lite justering av de redan helt fina leksaker gav vi leksakerna ett nytt användnings område (skall ännu sy kardborreband på sockorna så kan vi använda dem ännu). Men framför allt fick Casper något intressant och färggrant att titta på då han ligger i vagnen.