Etiketter

,

På lördagen hade vi Caspers dop hemma. På så vis behövde vi inte fundera på att förflytta oss mellan kyrka och festställe, utan kunde nu hålla allt på samma ställe och minska stressen. Först höll vi dop för närmaste släkt och blivande faddrar och efter det dopkaffe för resten av våra bekanta som fick droppa in när det passa dem.

Vi hade som präst min pappas morbror som är född och uppväxt i huset vilket gjorde allt lite mer speciellt. Fint att han kunde ställa upp. Silverskålen som vi använde som dopfunt har jag, mina syskon, syskonbarn, pappa och många många fler blivit döpta i , så även det är lite speciellt.  Till dopet brodera jag snabbt en liten duk med Caspers initialer som användes till att torka hans huvud efter dopvattnet.

Mamma och svärmor hjälpte till och baka småbröd,kakor och bulla till dopkaffet, så att jag inte behövde fundera på det. Själva dopkakan hade min syster än en gång ställt upp för att hjälpa till och fixa. Torsdagen före dopet bakade vi flera olika nyanser blåa velevet kakbottnar, som vi sedan på fredagen före dopet fyllde med blåbärssylt, färska blåbär och vitchokladfärskostkräm. Sedan dekorerades kakan med sockermassa. Super fin blev kakan trots att vi höll på och fixa den sent in på småtimmarna.

15_dop_01

Dagen blev riktigt fin med många, många gäster som kom och fira med oss – tack för det! Fint att veta att Casper har så många fina människor i hans liv, som vill honom väl.

Annonser