Etiketter

, ,

Länge har vi väntat på att få inspiration att färdigställa vindsfången och nu till Caspers dop beslöt vi att det skulle vara färdigt.

Mina föräldrar hade tidigare renoverat vindsfången med att lägga ett brunt kakelgolv och satt upp nya gipsvägar som var vitmålade och gjort en bänk som gömmer vattenmätaren. Vi beslöt att därför inte riva väggar och golv, utan istället lägga på nya ytor – halvpaneler med tapet på gipsväggen och nya kakel på de gamla. Endast taket bytte vi helt ut till likadana paneler som i resten av huset.

Pappa hade redan tidigare i år kaklat golvet med ett mrktgrått kakel och taket var fixat sedan länge, så nu var det väggarna som ”bara” behövdes fixas.

15_hall_10

Tom spikafast panelerna direkt upp på väggen utan grundmålning då den regniga sommaren kunde när som helst överaska med en regnskur. Så jag grundmåla och måla panelerna grå på plats (får gå och måla eventuella springor sen om panelen krymper).

Sedan fick jag för första gången tapetsera. Bra gick det, då det för det första inte var hela väggar och för det andra var ett rutigt mönster. Det att rutmönstret dessutom är blandning av tjocka och tunna ränder gör att man lite kan fuska på vissa strategiska ställen, utan att ögat direkt eller alls märker fusket – perfekt nybörjartapet.

Efter tapeterna var det sedan bara att få listerna på plats och måla fönster- och dörrsmygen innan jag fick börja inreda.

Först upp på väggen kom en gammal klädhängare som är på långlån av min syster – styvbarn/-möbel. Jag har väntat ivrigt på att få hänga upp den och nu är den äntligen på plats – helt perfekt. Sedan två dynor jag fyndat på ett fb-loppis och som inte riktigt hittat sin plats förrän nu och vindsfången fick lite färg.

15_hall_03

Av en gammal hylla, panel med pärlspont, taklist och två nya bordsben spika Tom ihop ett fint litet bord under fönstret efter min design. Då allt är målat vitt ser det ut som ett gammalt bord. Bordet är inte stort (ville inte ha något för brett då barnvagnen skall rymmas in) men ger definitivt vindsfången det lilla extra – I love it!

15_hall_04

Annons