Etiketter

,

Hade på riktigt inte tänkt att jag skulle hålla en så här lång paus. Tyvärr blev det bara så på grund av energibrist och när jag måste prioritera min energi valde jag att sätta den på mig och mitt arbete och bloggen fick bli. Så nu när jag har semester och kommer att ha längre ledigt skall jag igen göra ett nytt försök.

Sedan senast har det hänt en hel del som inte blivit dokumenterat så nu har jag iallafall material till inlägg. Hjälpköket är 99% färdigt, så av det kommer det ett inlägg på snart. Tavlor och gardiner har kommit upp och påsk har firats, men nu först till orsaken till pausen på bloggen.

Orsaken är att vi snart skall få en liten tillökning till familjen och det har tagit självklart mer energi av mig än jag hade tänkt. Speciellt i kombination att orka pendla mellan Pargas och Helsingfors på jobb en par gånger i veckan. Dessutom har vi velat hålla graviditeten för oss själva så länge som möjligt för hålla det som vår grej och därmed har jag hållit mig från att skriva om vad som händer i vårt liv. Så nu när det är bara 5 veckor kvar tänkte jag att vi kunde dela med av vad vi har haft för oss och först kan jag börja med barnrummet.

Ett av våra gästrum mittemot vårt sovrum har nu fått bli barnrum. Till att börja med kommer lillisen att sova i vårt rum i en vagga som vi haft i släkten över hundra år, men får sedan flytta in i eget rum när vaggan blir för liten. Lillisen får dessutom sova i en gammal stor byk-korg på nedrevåningen eller när vi är ute i trädgården för att vi inte skall vara bundna till övrevåningen.
15_baby_12

Först hade jag tänkt att vi skulle tapetsera en vägg med en gammal barntapet som jag drömt om jättelänge, men beslöt mig sedan att helt enkelt måla ett salmiakmönster som jag hittat inspiration på Pinterest för att spara en liten slant. Så med Toms hjälp tejpade vi upp mönstret och sedan med färg som vi hade kvar från då vi måla gästrummet, måla jag väggen och slutresultatet blev riktigt spännande – enkelt, men effektfullt.

Som sällskap till väggen fixa vi en hängare av ett gammaltbräde som vi sparat från renoveringen med krokar jag hitta i lokala inredningsbutiken, även de med salmiakmönster.
15_baby_11

Ovanför spjälsängen satte vi upp en hylla med krokar. Tanken är att vi kommer att ha ett skötbord över sängen för att spara utrymme i barnrummet och då är en hylla ovanför praktisk att förvara saker. Nu på hyllan har jag några korgar (som väntar på annat innehåll förutom herr Uggla) babyradion, herr Elefant och Kanin och Toms fina gamla flasklampa och från en krok hänger det en nalle från en gunga jag gjorde av ett gardinomtag jag hitta i den lokala tygafären och ett restbräde, och väntar på att lillisen skall flytta in. Tänkte att jag skall byta den vanliga nallen till en nalle med speldosa när jag hittar en passlig, men än så länge får denna nalle sitta där och gunga som en enkel mobil.

En lite mer speciell mobil hade jag blivande morfar att göra för att hänga framför fönstret som jag hitta inspiration än en gång på Pinterest  – en segelbåtsmobil. Morfar gjorde båtarna och jag fixa seglen. En riktigt fint element i barnrummet.

Här var nu lite detaljer från barnrummet, mer finns det, men det får bli till nästa gång.

Annonser