Etiketter

Var bjudna till bekanta för att lära oss laga sushi. Tycker om sushi, men då jag har vid jobbet i Helsingfors tre sushi restauranger precis runt hörnen, så har det inte blivit att laga hemma. Tom har sen igen inte fått sushi sen vi flyttat till Pargas, då det inte erbjuds sushi på hans jobb restaurang. Så att bli bjuden på lite skolning och sedan även få njuta av vad vi gjorde var helt perfekt. Nu skall jag definitivt börja göra sushi hemma.

Fundera lite på vad vi kunde hämta med oss till värdparet, som en liten gåva för att vi fick komma över till dem och lära oss laga sushi. Sökte lite på internet och fick idén att göra sushi godis. Tyckte det kunde vara en rolig idé. Allt för att göra sushi godis går bra att hitta i en vanlig matbutik; marshmallows, rice krispies, smör och godis av olika slag. Det enda som inte var lika som på de sidor jag titta på, var att jag använde mig av lakritsplattor som ”sjögräs” istället för de gröna godisbladen. Tycker dock att de svarta lakritsen passar mycket bättre (för delen att bo i ett land där vi gillar svarta godis). Hade tänkt mig köpa lite tunnare sockrade lakritsband, för att de skulle eventuellt hålla ihop bättre, men det fanns inte i den butiken jag var till. Så det blev istället de helt svara lakritsmattor som är mer vanliga, som jag skar smalare. Fungerar, men vill lite rulla upp sig, så man måste packa sushirullarna tät motvarann, så hålls skarvarna ihop. Gjorde rullar av både marshmallows/rice krispies blandningen, där jag rulla som med riktig sushi och sedan gjorde jag rullar genom att använda marshmallowsen som sådan och bara sticka in godisfyllningen med kniv.

14_sushi_candy_02

Något extra, som jag inte hitta på nätet, var att använda röda Jelly beans som ”laxrom” på sushi rullarna, blev hur fina som helst. Packa sedan sushirullarna i en passande låda och tada! en lite annorlunda present.

14_sushi_candy_03

Annonser