Etiketter

Huset är så gott som klart, men ännu har vi lite som väntar på att fixas. Hjälpköket är ett av de rummen som inte är helt klart. Här saknas ännu den riktiga inredningen som väntar på ett litet klirr i kassan. Men det betyder inte att jag inte skulle ha ett fungerande hjälpkök med förvaring undertiden.

Bykmaskinen var det ända jag hade med från Esbo och ja, lådan för ved, men allt annat har jag plockat ihop för att få ett trevligt hjälpkök medan jag väntar på den fasta inredningen.

13_hjälpkök_05

På stallvinden hitta jag en gammal hylla som nu fungera som förvaring för lakan och handdukar. På ena gaveln finns en hel del skrivet och ritat i blyerts. Speciellt spännande är en ritning på en figur med stor näbb. Figuren påminner om något som min farmor bruka rita, så det kan vara något som hon ritat eller kanske gammelmorfar.

På stallvinden hade vi sparat, från då vi rev, några vita vägskåp som jag nu ställde på golvet som stöd under en gammal dörr. Dörren var tidigare en skrubbdörr, men får nu fungera som avlastningsbänk. Först hade jag tänkt ha den släta sidan uppåt, men då låg dörren och vippa pga dörrkonstruktionen och låset. Istället har jag nu en lite ojämnare yta uppåt att ställa saker på, men betydligt intressantare. Till skåpen sydde jag ett par sjynken för att gömma städsakerna bakom.

På stallvinden hitta jag också en stor gammal tvättkorg och farmors tvättbräde av glas. Det andra tvättbrädet har jag som fosterbarn av min syster. Det är roligt att kunna låna saker tills man kan skaffa eller får egna saker. Vi skulle ha det ganska tomt om vi inte hade fostermöbler tillåns eller fått möbler, då man inte bar kan köpa allt på en gång.

En annan rolig sak som vi hitta hos min svärmor då vi var dit och hämta Toms stora bykorg, var en cylinderformad låda. Vår fula metallpapperskorg rymdes perfekt in i lådan och därmed kamouflera papperskorgen som inte passa in.

Mangel var något jag aldrig tänkt att jag skulle ha, men då mammas mangel stod i bastun så fick den flytta in i hjälpköket. Måste nu ta och test och se om jag är en mangel typ.

Torktumlar typ är jag definitivt. Köpte en gammal tumlare på ett facebook loppis till en billig slant och oj, oj vad jag har gått miste om ett lättare liv då jag inte haft en egen tumlare.

Så medan jag väntar på klirret i kistan, så har jag ett riktigt mysigt hjälpkök. Det enda jag nu saknar är en ordentlig diskho. Nu har jag bara min golvsil med kran. Men som jag så åt min pappa, är det bra att det är något jag saknar annars kunde det ta för långtid att få köket helt färdigt, då det fungerar relativt bra.

Annonser