Etiketter

, ,

Nu är gästtoaletten nästan färdig, ännu lite målning och fix, så är rummet helt färdig. Men jo, så färdig är rummet ändå att gäster kan använda det.

13_toalett_01

Toalettstolen blev riktigt fin med sitt svarta lock som ger just den färgkontrast som rummet behöver för att gå ihop med golvet. Med ett vitt lock skulle stolen försvinna in i väggen. Vi fundera på ett vitt då jag gärna skulle velat att locket skulle ha ”soft close” funktion och det svarta inte hade det, men färgen var viktigare. Toaletten är en gammal Arabia-stol och locket köpte vi från Bauhaus.

Handukarna och gardinet, som har passligt ”H” som monogram för ”Hembacka” passar bra på gästtoaletten. Hängarna är från Tre små rum. Gardinet är bara tillfälligt, då jag har planerat ett annat av gamla lakan, men får se hur länge de här hänger där ”tillfälligt”. Vill gärna ha ett lite enklare gardin än det som nu hänger där, för det som nu hänger där ger ett lite väl lyxigt utseende då det hänger ända ner till golvet. Det som dock är bra med att det täcker hela fönstret är att man inte ser de omålade smyglarna runt fönstret.

Toalettpappershållaren är en korg och är även den en tillfällig lösning innan jag skaffar den jag tänkt mig.

I taket hitta vi en fin kristallkrona på Kodin Antillas rea, så rummet fick en extra bling, bling känsla. Känns kanske lite lyxigt och ovanligt med kristallkrona på toaletten, men den passar fint in.

Men det riktiga bling, blinget är nog toalettbordet med sin vackra spegel, handfat och kran. Hur fint som helst. Jag skall ännu lite fixa ytan så att det tål bättre vattenstänk och pappa, som varit så duktig att fixa ihop hela skapelsen, skall ännu fixa lådorna lite på insidan, men annars är bordet också färdigt.

Tapeterna har även det lilla extra. Hade först tänkt mig ett mönster i svart&vitt med  motiv från barocken, men då vi såg denna så sa det ”klick” och vi var förälskade. Tapeten är från Borås Tapeter och har ett härligt mönster av gamla svenska texter. Passar fint då toaletten finns i den äldsta delen av huset. Lika som i köket, har vi här en halv-hög panel som gör att det inte blir så stor yta av tapet och där med kan just välja en mer detaljrik tapet. Dessutom behöver man betydligt färre av rullarna och sparar en liten slant på tapeterna.

Så nu har vi en gästtoalett som bjuder på en stund lyx då det mest behövs.