Etiketter

, , ,

När vi kom till huset möttes vi först av en ny dörr till hjälpköket och ett nytt fönster till gäst toaletten. Det såg lite konstigt ut med en sådan stor förändring från det jag vuxit upp med, men igen blev huset mer vårt eget. Sedan när vi kom in möttes vi av en liten gäst, en talgoxe flög omkring på övrevåningen och ville självklart ut.  Troligen hade den smitit in genom det nya dörrhålet för att värma sig innan dörren kommit på plats för det var inte bara att såga upp och sätta dörren dit.

 

I och med att huset har en stockstomme och dörrhålet kom så nära knuten behövdes knutens stockar förstärkas ihop med den nedre stocken. Knuten skruvades fast med ordentliga bultar och en fyra meter lång stålbalk som går längsmed dörrens sida under dörren och forsätter längsmed hela gästtoalettens väg. Vi lämna dessutom lite mer stock under dörren för säkerhetskull, så nu blev det en lite högre tröskel än först tänkt, men hellre det än ett hus som är osäkert.

Talgoxen som flugit inn fick flyga ut genom balkongsdörren på övrevåningen.

Sedan jag varit liten har det allitid nu och då varit en liten fågel som hittat in genom mellantaket till verandan och sedan blivit där och flyga av och an tills någon släppt ut den igen. Nu när vi isolerat verandan och taket kommer vi inte mer att ha någon liten som kan komma oväntat in den vägen. Som ett litet minne till de fåglar som sökt sig in i veranda satte jag en liten porslinsfågel i ett färdigt passligt hål i stockväggen på verandan. Nu får fågeln sitta där och värma sig. Fågeln hitta jag i Tiger.

Verandan har nu också fått tak- och fönsterlisterna på plats och det ser så fint ut.

 

 

Annonser