Etiketter

, ,

Pappa skicka idag över teckningar som min farmor tecknat över Hembacka som det såg ut när hennes föräldrar Märtha och Jarl flytta in efter att de gift sig 1922.

Det känns lite som vi skulle gå i deras fotspår när vi 90 år senare också kommer att flytta in som nygifta efter vårt bröllop i sommar. Troligen kommer vi inte kunna flytta direkt in efter bröllopet utan får vänta en par månader, men vi siktar starkt på att 2012 är det år då vi flyttar in – med listerna på plats.

Hembacka var till en början bara en liten stuga stort som ett rum och fungera då som brännvinsbryggeri enligt min farmors anteckningar. I slutet av 1800-talet eller just i början av 1900-talet byggdes sedan stugan till  bostad (Lillstugan) och när min farmors föräldrar byggde om stugan till egnahemshus det var då man fann i den delen av huset som engång varit bryggeri årtalet 1763 märkt i stenfoten.

Rita lite på högt hur stugorna eventuellt har varit byggda på nuvarande ritning så att det är lättare att hänga med. Pappa kommer säkert att snabbt korrigera den när jag träffar honom nu i veckoslutet, men det är bara bra – rätt ska vara rätt ifall om jag har fel.

 

Annonser