Etiketter

, ,

Under hela min uppväxt har trappan till andra våningen varit intäckt av en tunn vägg. När vi börja riva var detta en av de första saker som min syster mycket ivrigt tog som sin uppgif. Som en lite terrie for hon fram och snabbt fick vi se det vackra räcket och panelen som gömts backom fanerskivan.

En gång i tiden bodde det flera familjer i huset och då delades första och andra våningen upp genom att täcka in trappan. Trappan fungera sedan som ett förvars utrymme i och med att det fanns en andra trappa med egen ytterdörr som sedan användes av familjen på andra våningen.

Nu har vi då tagit bort fanerväggen för att öppna upp trappan för att ge mer ljus till trappan. Enligt de första planerna var att bygga om trappan upptill att den skulle svänga lite för att ge mer rum för en ny dörr, men då skulle vi måsta riva hela trappan – så för att bevara den gamla trappan får den gå upp som den alltid gjort. Nu behöver vi enbart fixa till trappstegen och räcket och det lättar både på vårt arbete och plånboken.